Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   70 de garaje la 19…

70 de garaje la 19 ani

După un şir de furturi, înregistrate în zeci de garaje, poliţia a întreprins un raid în zona unde erau înregistrate. În urma raidului, poliţia a arestat un tânăr de 19 ani, originar din Moldova, anunţă ziarul italian „La Provincia di Sondrio”.

Vitali Mircea a fost cel reţinut de poliţie. El ar fi declarat organelor de drept că a venit în Italia pentru a fura. „Dacă nu mă prindeaţi, luni începeam din nou furatul. În week end nu fur, îmi petrec timpul cu prietena mea.”

Poliţia a declarat că acest tânăr avea deja anetcedente penale, adică avea experienţă pentru asemenea cazuri, de aceea poliţia a avut o misiune dificilă.

Joia trecută, el şi complicii lui, erau aşteptaţi, totuşi, de poliţie. În doar câteva zile fuseseră devastate vreo 70 de garaje: biciclete, auto-radio, navigatoare satelit, iar uneori – chiar şi maşini pentru a avea unde încărca lucrurile furate şi transportate.

Locuitorii din Sondrio erau tot mai tensionaţi din cauza furturilor în flux continuu. Atât persoane în uniformă cât şi civili au început să ţină sub control una câte una toate garajele din oraş. Într-un cartier din strada Grumello. În una din nopţi, echipa mobilă a poliţiei a blocat o maşină furată la volanul căreia se afla Vitali Mircea. Banda de hoţi a fost prinsă şi arestată.

Lilia Bicec, Italia